Gaudí. L'home i la seva obra


Anton Gaudí i Cornet (1852-1926) és l’arquitecte més popular de la història.

La seva revolució de l’arquitectura i de les arts plàstiques obre els camins de l’art actual i futur.
L’obra d’en Gaudí és una recerca de la perfecció de l’art, de la perfecció personal i de la perfecció de la societat humana.

Ell ho expressava així:
«Per fer les coses bé cal: primer, l’amor; segon, la tècnica».

Gaudí programà construir la Sagrada Família en 10 anys, del 1886 al 1896El 3 de novembre de 1883, Gaudí prengué possessió amb plens poders d'execució de l'obra de la Sagrada Família, començada un any abans per Francisco de Paula del Villar. 
Prosseguí la construcció de la cripta, amb algunes modificacions. Al cap de quatre anys, a finals del 1887, havia acabat el gran; i els dos anys següents, 1888 i 1889, feu els paviments, vitralls, etc.

Mentrestant, l'arquitecte anava pensant el projecte de la basílica superior, molt diferent de la del seu antecessor. 

El zel de Jos...

Gaudí començà la Sagrada Família per motius profesionals i no pas per un pensament religiós

La tardor del 1883 Gaudí acceptà l’encàrrec de continuar la Sagrada FamíliaEls sis anys següents, fins a finals de 1889, acabà la cripta, iniciada pel primer arquitecte, Francisco de Paula del Villar. Mentrestant, projectà la basílica superior i el 1886 es comprometé amb el promotor, Josep Maria Bocabella, a realitzar-la en deu anys.

El jove arquitecte passava aleshores l’etapa irreligiosa de la seva vida, que havia arrencat a l’adolescència i acabà a Astorga, ...

COMENTARIS©2013 antonigaudi.org
Tots els drets reservats.

Última actualització: 06/05/2016